Wednesday, April 11, 2012

Tutorial02:Dive into Firestarter


 Μόλις είδατε απο το προηγούμνο tutorial τις φανταστικές κατα την γνώμη μου λειτουργίες του καινούργιου σας Firewall!
Δεν πιστεύετε και εσείς πως είναι ώρα να εμβαθύνουμε?"The well known as dive into firewall!"
 Το μόνο που μένει ειναι να πλογηθούμε στο μενού *του*  Debian απλά πατώντας Applications>Internet>Firestarter και θα δείτε το Firestarter να τρέχει.

Στο Firewall status πάνω-πάνω μπορούμε να καταλάβουμε αν το Firestarter τρέχει κανονικά.Αμέσως απο κάτω στο Network μπορούμε να καταλάβουμε τη interface έχουμε.Δίπλα ακριβώς μπορούμε να δούμε τα πακέτα που είσερχονται και εξέρχονται απο τον Υπολογιστή μας.Τέλος φαίνονται οι ενεργές συνδέσεις μας,οι πόρτες που τρέχουν ,τα Destinations αλλα και φυσικά τα Services και τα προγράμματα που εκτελούν το service!
Για να δούμε ομως και τις άλλες καρτέλες!
Η καρτέλα Events η οποία βρίσκεται στην κορυφή του  Firestarter μας δείχνει ό,τι γίνεται μέσα στο δίκτυο και πιοιες λειτουργίες θεωρούντε επικίνδυνες,οι οποίες έχουν μπλοκαριστεί απο τον Firestarter.Aκόμα σε περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να σας επιτεθεί(για παράδειγμα port scanning,όχι μόνο δεν θα μπορέσει να τρέχει την επίθεση αλλα και το Firestarter θα σας ενημερώσει κατευθείαν εμφανίζοντάς σας ενα εικονίδιο στην κορυφή της οθόνης σας!
Τέλος στην καρτέλα Policy μας δίνετε η δυνατότητα να "προσθέσουμε κανόνα",για παράδειγμα να ανοίξουμε μια πόρτα,κάτι που *δεν* θα συνηστούσα!

No comments:

Post a Comment